Българите са щастливи! Но не го споделят

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

Едва ли ние, българите, бихме се определили като един от най-щастливите народи. Обаче излиза, че сме! Просто в манталитета ни е заложено да крием радостта си… за да не ни я откраднат.

Българите не са нещастни, а по-скоро предпочитат да се представят за такива. Те смятат за нещастни не толкова самите себе си, а по-скоро другите около тях” – това е основния извод, до който стигна ново социологическо изследване под мотото „Българите и щастието”.

Оказва се, че българите всъщност оценяват себе си като по-щастливи от повечето народи по света. По скалата от 1 до 10 средната оценка за щастие, която си поставяме е 5.57, а световната е 5.33. Излиза, че всъщност умеем да се радваме на живота доста добре!

Нещата, които ни правят най-щастливи според изследването са здравето, хармонията в семейството, спокойствието и сигурността. За да се чувстват радостни, 21% от анкетираните прекарват свободното си време със семейството, 18% споделят, че изкарват достатъчно пари и това ги кара да се чувстват добре, 10% се забавляват с приятели, 9% предпочитат да доставят радост на околните.

Най-щастливи и удовлетворени пък се чувстват хората на възраст между 18-35, които имат високо образование и живеят в големите градове. Най-нещастни пък са тези над 55-годишна възраст от малките градове и села и с ниско образование.

Проблемът ни е, че не споделяме щастието си! Повече от половината анкетирани са споделили, че предпочитат да не го демонстрират. 22% от смятат, че хората не обичат да слушат за успехите на другите, 13% не споделят радостта си, за да не им завиждат, а 17% - не го правят от суеверие.

Нас, ако питате, това си е чисто пропиляване на позитивна енергия. Когато си щастлив и го споделиш, ти го предаваш и на другите!


 

Коментари към "Българите са щастливи! Но не го споделят ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg