Жените имат нужда от повече сън

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

Най-вероятно сте забелязали, че липсата на сън може да доведе до изключително непродуктивен ден. Това може би се дължи на факта, че сте жена. чени открили, че колкото повече използвате мозъка си, толкова повече той има нужда от сън. Имайки предвид, че жените имат умението да вършат няколко задачи наведнъж, то те имат нужда от повече сън отколкото мъжете. Причината е в по-сложната "схема" на женския мозък.

„При жените, недостатъчният сън е строго асоцииран с високи нива на психологически дискомфорт и по-високо ниво на враждебност, депресия и ярост. При мъжете, обаче, тези чувства не са асоциирани със същите нива на липса на сън" – твърди Джим Хорн, учен, който направил проучване по темата.

Професор Хорн също така обясни:

„Мъж, който има сложна работа, която изисква вземането на много решения също така може да има нужда от повече сън отколкото средния мъж, но най-вероятно не повече отколкото една жена.“

В случай, че ви трябва още една причина да натискате снууз бутона – заповядайте! Вече ше имате извинение за пред шефа си, ако закъснеете, защото това значи, че мъж, който има работа, която изисква критично мислене и вземане на решения, все пак няма нужда от толкова сън, колкото вие.
 


 

Коментари към "Жените имат нужда от повече сън":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg