Как да забравите за проблемите? Бързо!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

Ние искрено вярваме, че всеки ден е дар и като такъв ни предлага поне един малък повод за радост. Но дори и най-позитивните хора имат своите проблеми и понякога мислите за тях ги обземат. Но как да си върнем позитивното настроение в такива моменти?

Всъщност, оказва се, че е много просто. Един от най-елементарните начини да се справим с тъгата е като се върнем назад към хубавите моменти от живота ни. А това, разбира се, най-лесно става с помощта на снимките.

Доказано е, че разглеждането на стари снимки е страхотен начин за повдигане на духа и може да се сравни с една хубава разходка в парка.

Според експерти от университета в Портсмут това е чудесен и много ефективен вариант да забравите за проблемите и да се заредите с една солидна порция щастие. Психолозите дори препоръчват този метод като терапия за хората, страдащи от депресия.

Дори нещо повече! Идеята за разведряване със стари снимки за пръв път доказа, че Facebook има положително въздействие върху човешката психика. Какво имаме предвид ли? Ами оказва се, че почти всички потребители на социалната мрежа разглеждат старите си снимки, а по-голямата част го правят, когато имат нужда да избягат от лошото настроение.

Това станало ясно след специален експеримент са участвали 144 души с профили във Facebook. Още повече, че 39% от участниците имали психически проблеми. Голяма част от тях споделили, че хубавите спомени и четенето на едно съобщение по няколко пъти ги кара да се чувстват по-ведро и по-удовлетворени.

Е, ако не друго, то поне красивите спомени са безплатни и нямат негативни странични ефекти, така че нищо не пречи да пробваме този метод за щастие, нали?


 

Коментари към "Как да забравите за проблемите? Бързо! ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg