Най-невероятната тайна на щастието

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Дълго се чудих какво ли да ви напиша... Исках да е нещо специално. Исках да ви дам нещо, което може да ви допринесе стойност. Исках, страшно много исках, да докосна поне един човек и да му помогна да вземе важно решение.

 

И така стигнах до извода, че най-доброто, което мога да направя, е да споделя малко опит...

 

„Когато се отчайвам, си напомням, че в цялата история пътят на истината и любовта винаги е побеждавал“.

 

Това са думи на Ганди, но те дойдоха при мен, след като сама направих това откритие за себе си. Затова избрах да споделя моя опит чрез тях. Хора, във тези думи е събрана най-голямата, най-невероятната и най-простата тайна на щастието.

 

Всъщност, тя изобщо не е тайна, но по някакъв странен начин си остава тайна.

 

Ако има нещо, което съм разбрала за живота с абсолютна сигурност, то това е, че истината отваря врати. Дори, когато ги затваря! Ако има нещо, което се стремя да избирам – винаги, то това е истината. Ако има нещо, на което искам да науча близките, приятелите си, децата си, а защо не и света, то това е да бъдат достатъчно смели, за да заложат на истината. Защото понякога това може да е най-трудният залог, но винаги е безпогрешен.

 

Истината е пътят към доверието и любовта. Единственият път!

 

Идеята, че всичко е много сложно и заплетено се е пропила в нас така дълбоко, че много често забравяме кой е единственият начин да получим това, което истински желаем. А той е да бъдем честни. Честни първо със себе си, а след това и с другите.

 

И никой не е казал, че това е лесно. Даже понякога е много трудно. Но ако има нещо по-трудно, то това е да живееш в лъжа.

 

И за да ви бъда по-полезна, ще ви кажа как аз търся истината, когато съм объркана. Много просто – представям си как бих погледнала на ситуацията от перспективата на 20 години. Това ме освобождава от задръжките, страховете, предразсъдъците и дребнавото мислене. Така успявам да погледна мащабно и трезво на проблема.

 

Защото след 20 години малките препятствия, битовизмите и дреболиите, които те изнервят, няма да имат никакво значение. Но това, което ще е оставило огромен отпечатък върху живота ни и може би дори ще го е променило, е дали сме избрали пътя на истината, щастието и любовта...

 

Ако никога не сте го пробвали, пробвайте! Ще разберете, че когато истината говори, чудесата се случват.  

 

Вижте още: 

Емоциите жадуват свобода

Хора сме. Всички грешим


 

Коментари към "Най-невероятната тайна на щастието":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg