Пълнен шаран с орехи

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Препоръчано

Има ли именници днес? Разбира се, че има! Специално за вас и вашите близки и приятели сме подготвили една вкусна рецепта за пълнен шаран с орехи и разни други вкусотийки! Е, готови ли сте да запретвате ръкави и да накарате гостите си тази вечер направо да си оближат пръстчетата?

Необходими продукти:
1 шаран - около 2 кг.

За плънката:
3 глави лук
200 гр гъби
1 морков
3 кисели краставички
5-6 черни маслини
5-6 зелени маслини
100 гр. орехи
1 дафинов лист
2 зърна бахар
1 с.л. нарязан кервиз
100 мл. бяло вино
1 лимон
1-2 домата

За намазване на шарана:
1 с.л. олио
2-3 ч.л. червен пипер
1 ч.л.сол
черен пипер

Начин на приготвяне:
Изчистете шарана и му направете прорези през 2-3 см. разстояние от външната страна като се стараете да държите ножа под наклон 45 градуса.

Смесете съставките за намазване и със сместта обтрийте шарана от вън и от вътре, както и в прорезите.

За да приготвите плънката нарежете лука на полумесеци, гъбите на филийки, а моркова на кръгчета. Задушете ги, докато омекнат и прибавете киселите краставички, нарязани на кръгчета, маслините на шайби, орехите, счукани на едро, дафиновия лист, бахара, нарязания кервиз и виното.

С приготвената смес напълнете рибата. Сложете я в подходяща тавата, а ако е останало от плънката, разпределете сместа около шарана. Забодете го на няколко места с клечки за зъби, за да излезе плънката от рибата при печенето.

Преди да я сложите да се пече, поставете тънки резенчета лимон в прорезите на рибата, а върху плънката около шарана наредете тънки резени домат.

Шаранът се пече в предварително загрята на 250 градуса фурна за около 30 минути.
 


 

Коментари към "Пълнен шаран с орехи ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg