Рецепта за пилешки пържоли със сотиран лук и броколи

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Препоръчано

Искате да сготвите нещо бързо и вкусно за вечеря? Предлагаме ви една лесна рецепта за пилешки пържоли с броколи, която се приготвя само за 30 мин. Ако пък не сте фен на броколите, може да ги замените с друг вид зеленчуци (моркови, тиквички, патладжан).

 

Необходими продукти за 3 порции:

3 пилешки пържоли (най-добре филе) по около 200 гр. всяка

300 гр. броколи (може и замразени)

1 голяма глава лук

2 скилидки чесън

100 мл. течна готварска сметана

30 гр. масло

зехтин

½ ч. лъжичка риган

1 ч. лъжичка босилек

сол и черен пипер на вкус

 

Начин на приготвяне:

Поставете пържолите в тавичка. Овкусете ги от двете страни със солта, черния пипер, босилека и ригана. Залейте с 1 супена лъжица зехтин и ги приберете в хладилника.

Нарежете лука на по-едро, пресовайте чесъна и ги запържете в маслото. Добавете броколите. Намалете с една степен котлона и задушавайте около 7-8 мин. Ако са били замразени, размразете ги предварително и отстранете излишната вода. След като броколите омекнат, поръсете с 2 щипки сол и добавете готварската сметана. Разбъркайте внимателно, изчакайте още 2 мин. и отстранете от котлона. Сложете капак върху тигана и го оставете настрани.

Пак в тиган, намазан с малко зехтин, сложете пържолите. Печете по 2-3 мин. от всяка страна и обръщате. Повтаряте процедурата 2 пъти, докато пържолките придобият приятен златист цвят.

Пържолите се сервират в голяма чиния, като се заливат с гарнитурата от броколи, лук и сметана. Може да украсите с няколко листенца пресен босилек или пък да настържете малко пармезан. Вкусната вечеря е готова!


 

Коментари към "Рецепта за пилешки пържоли със сотиран лук и броколи":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg