Свински котлет в сметанов сос и салвия

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Препоръчано

Ако обичате да си похапвате месце, като мен, с тази страхотна рецепта ще се поглезите както му е реда. Ароматът на салвия ще ви замая, та да оближете и тавата. Най хубавото е че рецептата е толкова лесна, че дори и не много опитните готвачи ще се справят с лекота.


Ако мъжът ви не си пада много по гозбите, които му готвите или все повтаря как майка му ги прави най-вкусни, сгответе му свинския котлет със салвия и ще забрави и за гозбите на майка си, та и на баба си дори. :)


За целта са ви нужни:

4 свински котлета
1 глава лук
1-2 ч.л. мед
200-300гр. цели мариновани печурки
250 мл. течна сметана за готвене
2-3 с.л. брашно
100 мл. бяло вино
2-3 стръка салвия
сок от лайм
сол и черен пипер
соев сос
маргарин

Само внимавайте с бялото вино, защото ако прекалите с дозата може да ви нагорчи малко.

 

Начин на приготвяне:

Накиснете котлетите в соев сос и ги оставете да постоят около 20-30 минути в хладилника, колко повече толкова по-сочни ще станат. През това време запържете брашното в малко зехтин, докато добие лек златист цвят. После добавяте сметаната и като заври лекичко, добавете и виното. Оставяте да поври още една минута и пускате гъбите цели. Пускате вътре и клончето салвия (може и ситно нарязана), малко сол на вкус и го оставяте да поври на слаб огън, докато се сгъсти и заприлича на сос.

Докато сосчето ви ври, може да изкарате вече котлетите, няма нужда да ги овкусявате, те би трябвало да са поели достатъчно от соевия сос, но все пак, ако желаете, може да ги поръсите с малко сол или подправка от сушени зеленчуци. Намажете скарата преди да ги сложете да се пекат, най добре с мас, ако нямате, може и с олио. Най-важното при печенето е да ги обръщате редовно, за да не загорят и да ги намазвате от време на време с малко маргарин, те ще го поемат и ще станат по-крехки.


За гарнитура нарязвате лука на шайби и го карамелизирате с меда в тиган. Тази стъпка е изцяло по желание, можете да гарнирате котлета по ваш вкус!

 

Бон апети!
 


 

Коментари към "Свински котлет в сметанов сос и салвия":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg