Сърфирайте в Интернет! За по-продуктивна работа

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

В повечето фирми на сърфирането в Интернет никак, ама никак не се гледа с добро око. Да не говорим, че на някои места достъпът до него е ограничен, а сгащи ли ви шефът, че джиткате във Фейса, може да настане Трета световна война…

Е, да, де, но ние пък имаме страхотен аргумент против тези закостенели схващания. Всъщност, сърфирането в Интернет повишава продуктивността в работата! Това е доказано с изследване, съвсем не се шегуваме, така че спокойно можете да споделите новината с ръководството.

Оказва се, че хората, които от време на време влизат в мрежата, докато са на работа, са по-продуктивни от останалите си колеги с 9%. Е, процентът не е голям, но пък си е ръст и това е нещо. Разбира се, има една уловка и тя е да не се прекалява. Но…

Авторите на изследването си обясняват това с факта, че концентрацията се възстановява по-бързо благодарение на паузите в работата.

Дори нещо повече! Оказва се, че колкото по-приятно е било пребиваването в нета, толкова по-работоспособни ще бъдете впоследствие.

Ами, супер! Остава само да докажат и че кисненето във Facebookдейства по същия начин. 


 

Коментари към "Сърфирайте в Интернет! За по-продуктивна работа ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg